Jak vznikají naše makronky
Pěkně ručně od začátku do konce. Trpělivost a poctivost při práci to je naše heslo. Ne nadarmo se říká, že výroba makronek je vyšší cukrářská. 6 let zkušeností při výrobě těchto malých zázraků nám dává zapravdu. Makronky mají své vrtochy, a proto je potřeba přistupovat k jejich výrobě citlivě.
#1 – Cukrový svar základ pro naše makronky
Vyhrneme rukávy a začínáme. Výrobu makronek bychom obecně mohli rozdělit do několika způsobů, italský, francouzský a švýcarský. U nás boduje způsob, u kterého používáme jako základ cukrový svar.
#2 – Kvalitní mandlová mouka
Tady teprve začíná ten skutečný maraton. Poměr mandlové mouky, cukru a bílků to je důležitý krok k tomu mít dokonalé makronky.
#3 - Bílkování
Dokonale vyšlehaný bílek s cukrovým svarem, ne málo ne moc. Zkušené oko našeho mistra výroby už trénováním tento moment zachytí.
#4 - Těsto
Každý krok je nesmírně důležitý a ovlivní výsledek. Dokonale vymíchané těsto, důkladnost, která ovlivní finální výsledek makronky. Trpělivost, čas a soustředění na práci. Ingredience, kterou se v kuchařkách nedočtete ale my víme, že je důležitá.
#5 – A jdeme na plech
V této fázi makronky dostávají svoji typickou kulatou podobu. Ani malá ani velká, ale dokonalá. Aby byl dokonalý tvar makronky chce to um, který si získáte poctivým trénováním. Poté si makronky zaslouží chvíli oddechu než půjdou na další důležitou fázi pečení.
#6 – Pečení alfa a omega
Ten správný poměr času a teploty to je alfa a omega makronky. Choulostivý proces, ke kterému je potřeba se dopracovat. I po této fázi je důležité nespěchat a makronce nechat svůj čas k chladnutí.
#7 – Náplň dělá makronku makronkou
Až náplň dělá makronku makronkou. Neskutečné množství chutí a možností kombinování, kdy každý si najde tu svoji oblíbenou. Od ovocných, čokoládových, karamelových až po netradiční coca cola.
#8 Plnění a spojení
Pro dokonalý výsledek je potřeba vše propojit. V tomto kroku již vznikne makronka Judyth sweet art, kterou znáte.